Versierde potten en flessen

Geweldig dat je op de laatste dag van het jaar hier komt kijken. Het is altijd zo’n bijzonder dag. Spannend en gezellig. Ik laat jullie vandaag zien wat ik voor oud en nieuw gemaakt heb en hoe ik dat deed.

De kerstversiering op de schouw mocht plaats maken voor oud en nieuwdecoratie. Met potten en flessen ging ik aan de gang.

Eerst maakte ik van papier vrolijke sliertenwaaiers (ik weet zo gauw niet hoe ik ze anders moet noemen). Een van roze, als voorbeeld en een witte, zwarte en een van een bladzijde uit een oud boek. Hieronder kun je zien en lezen hoe ik dat deed.

Rol een A4 formaat papier op tot een rolletje
Knip tot ongeveer halverwege in dunnen strookjes
Trek aan de bovenkant voorzichtig het middelste omhoog. Soms moet je het nog opnieuw oprollen. Een paar keer proberen. Oefening baart kunst. Vastplakken met een plakbandje
Schrijf de tekst op een etiket. Knip de letters uit
Plak de letters op de potten
Spuit ze in de kleur die je wilt. Haal de letters er voorzichtig af als de verf droog is
Spuit de flessen. Om te voorkomen dat alles onder de verfnevel komt te zitten, kun je de potten en flessen in een kartonnen doos zetten
Laten drogen
Mislukte foto, maar toch vind ik het een mooi plaatje.
Mooi op de schouw met kaarsjes in de potten

Het was moeilijk om van het papier uit het oude boek een waaier te maken. Het papier is broos en brak erg makkelijk af. Dat is de charme van knutselen met oude boeken. Het is gelukt en ik vind het weer gezellig staan.

Ik wens jullie allemaal een super geweldige en gezellige avond!!

Groetjes van Alja 🙂 🥂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *