Kerstgroet met kerstbomen van een blisterverpakking

Prettige kerstdagen en een gelukkig 2021!

Zelf kerstkaartjes maken blijft een leuke bezigheid. Ook dit jaar maakte ik er weer een aantal, onder andere met kerstbomen die ik uit een blisterverpakking knipte. In dit blog laat ik ze zien.

Blisterverpakking uit een pak koekjes

In een pak koekjes zitten de koekjes vaak in een blisterverpakking. Laatst had ik een pak koekjes waarbij de blisterverpakking goudkleurig was. Zou ik dit kunnen gebruiken voor de kerstkaartjes? Mmmm, ja daar kreeg ik wel een paar ideeën bij.

Knippen

Uit de platte en geribbelde stukken knipte ik zo veel mogelijk soorten en maten kerstbomen.

Uit de voorkant van het blad ‘Boodschappen’ (Boni) knipte ik zwarte kerstbomen, soms met spikkels. Daarmee ging ik aan de slag.

Kaartjes

Eerst ontstond dit kaartje. Op de rand van een gescheurd papiertje tekende ik een gekleurd randje met krijt. Dat veegde ik vervolgens op het kaartje, zo zijn de lijntjes ontstaan. Aan de onderkant een stukje uit een oud kinderboek uit de tijd dat je nog iedere winter kon schaatsen en sneeuwballen gooien. Vervolgens rangschikte ik de kerstbomen en plakte ze vast.

Ik zocht even verder tussen mijn blanco kaartjes en vond nog een paar zilverkleurige exemplaren.

Zilver, zwart en goud

Hier vond ik het effect van het goud en zwart mooi bij elkaar passen, zowel voor kerst als voor oud en nieuw. Zo ontstonden de volgende drie kaartjes.

Toen had ik geen zin meer en heb ik alle overgebleven kerstbomen om een rondje geplakt, wat ook weer een verrassend effect gaf.

Embossing

In het embossen ben ik nog niet zo bedreven. Ik heb zo’n apparaat bij de Action gekocht en vind het leuk om te doen. Dus af en toe maar wat experimenteren, daar kun je van leren.

Met embossingpoeder en een heat-gun kun je wel mooie effecten krijgen. Ik heb hiervoor youtube filmpjes bekeken, die zijn er in overvloed.

Kaartje met oogschaduw

De volgende kaart met embossing heb ik bewerkt met oude oogschaduw.

Zoals je hieronder ziet zitten daar mooie fijne glinsters in.

High-lightpoeder

Nog een kaartje met embossing en make-up. Hier ging ik met high-lightpoeder aan mijn vinger over het kaartje heen waardoor de figuren opgelicht werden. Een groet erop en met een goudpen wat sterretjes gekleurd.

Ook nog een simpele kerstboom van wat verf. Leuk effect, maar wel storend dat het papier onderaan ging bobbelen door het water waarmee ik de verf verdunde.

Restjes stof

Tenslotte met repen stof van een oude camouflage broek nog een kerstboom gemaakt.

Onze kerstboom

Voorgaande jaren kwam onze kerstboom ook soms voorbij in een berichtje, zie hier en hier. Aangezien hij eigenlijk ieder jaar hetzelfde is, heb ik de foto bewerkt, zodat hij er eens wat anders uitziet.

Nu ik dit zo schrijf… hij is toch anders dan voorgaande jaren: er liggen nu cadeautjes onder. We hebben lootjes getrokken met kerst en sinterklaas overgeslagen. Ook al gaat kerst natuurlijk niet om de cadeautjes, het is wel leuk.

Hulst met rode besjes

In november zag ik deze hulst met rode besjes al staan. Ik heb er toen gelijk een foto van gemaakt voor de kerstdagen😁

Ik wens je hele fijne kerstdagen 🎄🌟

Groetjes van Alja😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *