Vogelkijkhut? Dierensporen? Vragen, taart en moestuin

De verwennerij uit de moestuin begon dit jaar op 1 juni. Toen plukte ik een bak vol aardbeien, zooo lekker.

Verder maakte dochterlief een feesttaart, liepen er dieren bij de moestuin (maar welke?), kwam de boekweit op en stond er een hoge hut. Lees je mee?
De eerste aardbeien uit de tuin zijn het lekkerst, want je moet even geduld hebben. Eerst zie je de bloemen, daarna de kleine groene aardbeien die groeiden en dan ineens al die heerlijke rode aardbeien. Zo zoet zijn ze in de winkel bijna nooit.

De eerste aardbeien uit de tuin, heerlijk! | aardbeien schoonmaken

In een roestvrijstalen kom zien de schoongemaakte aardbeien er ineens heel bijzonder uit door de weerspiegeling op de zijkant.

De eerste aardbeien uit de tuin, schoongemaakt en ready to eat, heerlijk zoet | schoongemaakte aardbeien in een roestvrijstalen kom De eerste aardbeien uit de tuin, schoongemaakt en ready to eat, heerlijk zoet | schoongemaakte aardbeien in een roestvrijstalen kom

De aarbeienplanten doen het goed. Iedere dag plukken we aardbeien. Het mag van mij nog wel even doorgaan, want ze zijn niet alleen lekker, ze zijn ook erg gezond.

Kleurige feesttaart
Voor een feestje maakten mijn dochter en een vriendin een mooie kleurige feesttaart. Ze bakten eerst een cake in een ronde springvorm. Deze cake werd helemaal bedekt met chocolademousse. De bovenkant werd versierd met M&M’s en de buitenste rand met Kitkat. Het was de crunchy variant, want de gewone Kitkat was op.

De M&M’s smolten wel een beetje aan de onderkant, want de taart was nog niet genoeg afgekoeld. Het zag er mooi uit en het smaakte ook nog eens lekker.

Taart met kitkat en M&M, lekker fleurig.

Dierensporen
Op de zandweg langs de moestuin waren dierensporen te zien. Vaak heb je bij de sporen wel een idee welk die het zou kunnen zijn, maar bij deze heb ik geen idee. Met behulp van het internet, kom ik er ook nog niet uit.

Wie weet welk dier hier liep?

Welk dier liep hier? | pootafdrukken op de zandweg

Boekweit
Dit jaar hebben we voor het eerst boekweit in de moestuin gezaaid. Boekweit is een goede bijenplant.

Het leek mij leuk om eens zo’n ouderwets gewas te verbouwen. Als het lukt kan ik in het najaar misschien wel gruttenpap eten 🙂 Ik weet nog niet of dat lekker is, maar dat maakt het juist zo leuk om te proberen. Je kunt er ook meel van maken. Als het zover is laat ik het weten.

De boekweit schiet de grond uit, want het was nog maar een week geleden dat het gezaaid is en nu is het al zo groot.

De boekweit schiet de grond uit.

Roze korenbloem
Er staan ook al weer allerlei bloemen te bloeien. Deze roze korenbloem zette ik met mijn mobiel op de foto. De groene en gele kleuren haalde ik eruit. De rode kleuren haalde ik wat op. Niet helemaal echt, maar wel mooi zo (vind ik).

Roze korenbloem

Hut op hoge poten
In het Staphorster veld staat een hoge hut. Ik hoopte dat het een vogelkijkhut zou zijn en we fietsten er eens langs. Het bleek best een bijzonder bouwsel dat in een weiland staat. De hoge poten zijn oude lantaarnpalen en het trapje hangt half in de lucht. Helaas.

Ik ben wel nieuwsgierig van wie de hut is en wat het doel was / is.

Is dit een vogelkijkhut?

Het is best een goed idee: een vogelkijkhut in het Staphorster veld zo vlak bij het bos, want er zijn reeën, vossen, dassen en (roof)vogels. Zou Staatsbosbeheer mijn blog lezen? Ik ben bang van niet.

Groetjes van Alja 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *