Knieperties bakken

Vandaag hebben we knieperties gebakken. Zo noemden we ze vroeger al en zo zal het hier altijd wel blijven. Anderen kennen ze als nieuwjaarskoeken.


Ieder jaar bakken we knieperties. We hadden vandaag een recept van internet gehaald. De eerste koeken lukten helemaal niet goed. We hebben er daarom nog wat water bij gedaan en nog een zakje vanillesuiker, toen ging het wel goed. Volgend jaar toch maar weer eens op zoek naar het recept dat mijn moeder altijd gebruikte. Ze smaken wel erg lekker.

knijpertjesijzer
Oud kniepertiesiezer (knijpertjesijzer) dat ik ooit van m’n zus kreeg
beslag voor knijpertjes
Beslag
Beslag op het ijzer
Beslag op het ijzer
De knieperties moeten afkoelen
De knieperties moeten eerst goed afkoelen. Eigenlijk moet je ze dan direct nog platdrukken, maar dat slaan we over, een paar bobbeltes vinden we niet zo erg
Stapelen maar
Stoom
Als je het kniepertiesiezer dichtdrukt komt er flink wat stoom vanaf
Rolletjes
Je kunt ook rolletjes maken van de knieperties. Dit moet direct gebeuren als het van het ijzer komt, dan zijn ze nog zacht. Lekker met slagroom er in.

Groetjes van Alja 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *