Weg met die fruitvliegjes!

Als de zomer komt, komen ook de fruitvliegjes. Je kunt er wat aan doen!
Het is altijd zo heerlijk als de lente komt en daarna de zomer!
Met de lente en de zomer komen ook de insecten. Van veel insecten heb je niet zoveel last. Totdat ze in huis komen.

Laat je je deur open staan, dan krijg je vliegen en muggen. Met een beetje gymnastiek met de vliegenmepper kom je daar wel weer van af. Lastiger wordt het met de fruitvliegjes. Irritant vind ik ze. Met de vliegenmepper krijg je ze haast niet te pakken. Wél met het volgende middeltje.

Zodra de fruitvliegjes verschijnen in de keuken, koop ik een goedkope fles rode wijn.

Weg met die fruitvliegjes, bierglas en fles wijn, rode wijn,

Ik giet een bodempje wijn in een glas. Ik laat er een druppeltje afwasmiddel in vallen. Het glas zet ik in de keuken. That’s it!

Binnen de kortste keren zitten de vliegjes op het glas. Ze komen op de lucht van de wijn af. Een poosje later zijn de eerste vliegjes verdronken in een bedwelmend drankje dat ze heerlijk vinden.

Het afwasmiddel breekt de oppervlaktespanning. Hierdoor zakken ze gelijk in de wijn. Als je geen afwasmiddel zou gebruiken, nemen ze een heerlijk badje en kruipen, al lallend 🙂 , weer langs het glas omhoog.

Weg met die fruitvliegjes, bierglas, rode wijn, Weg met die fruitvliegjes, bierglas, rode wijn, mooie schaduw,
Op de volgende foto zie je het glas met een heleboel dode fruitvliegjes. Ik heb het glas een beetje rondgedraaid, zodat de vliegjes te zien zijn. Normaal zie je ze niet, ze liggen dan in het laagje wijn.

Weg met die fruitvliegjes, dode fruitvliegjes,

Na een poosje doe ik er weer nieuwe wijn in. Het is niet zo’n fris idee als het maar blijft staan.

Ik heb eens iemand gesproken die het zielig vond. Tsja… maar ze moeten tóch weg uit mijn keuken. Ik denk dat ze liever in de rode wijn verdrinken, dan stikken door een chemische lucht uit een spuitbus.

Of witte wijn ook werkt? Ik denk het wel, maar heb het nooit geprobeerd. Of ieder afwasmiddel werkt? Ik denk het wel, maar ik gebruik altijd groene Dreft.

Een fruitvliegjesvrije zomer gewenst!

Groetjes van Alja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *