Romper en t-shirt met Staphorster stipwerk

Als ik er tijd voor vrij kan maken, vind ik het leuk om zelfgemaakte cadeaus te geven.
Zwart t-shirt met Staphorster stipwerk
Zoals je misschien al gelezen hebt, was ik zaterdag op een feestje. Als cadeau gaf ik een t-shirt met stipwerk.

Het is met zelfgemaakte cadeaus altijd een beetje spannend of iemand het wel kan waarderen. Het zwarte t-shirt was voor mijn zwager. Mijn zoon grapte al dat mijn zwager bij ontvangst mij vriendelijk zou bedanken en het snel in de prullebak zou gooien als ik weer weg ging. Het is in ieder geval met liefde gemaakt en volgens mij was hij er blij mee.

In het t-shirt, tussen de lagen stof, deed ik eerst een krant, zodat de verf niet doordrukt op de volgende laag. Een stuk karton of dik papier is beter, aangezien de krant een klein beetje meeveert, maar dat had ik niet. Het ging goed.

Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, zwart t-shirt, HEMA, krant binnenin,

Om de tekst te drukken gebruikte ik uitsteekvormpjes die je normaal gesproken gebruikt om taarten en cup-cakes te versieren met marsepein of fondant.

Dit leuke idee om de uitsteekvormpjes te gebruiken heb ik bij een mede-cursist gezien die een paar jaar geleden bij mij op de ambachtelijke vakopleiding Staphorster Stipwerk zat. Zij heeft een vintage winkeltje samen met haar zus en ze bloggen ook.

Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, uitsteekvormpjes, alfabet, Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, zwart t-shirt, HEMA, krant binnenin, bedrukt met Staphorster Stipwerk, tekst, I am loved, op de werktafel, Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, zwart t-shirt, HEMA, bedrukt met Staphorster Stipwerk, tekst, I am loved, Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, zwart t-shirt, HEMA, bedrukt met Staphorster Stipwerk, tekst, I am loved,

Kraamcadeau
Woensdag ging ik op kraamvisite. Op een witte romper drukte  ik dezelfde tekst, omdat het zo toepasselijk is. De romper was voor een jongentje, dus wilde ik eigenlijk alleen licht- en donkerblauw gebruiken. Toch kwam er rood bij, dat vond ik nog mooier.

Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, witte romper, kraamcadeau, Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, witte romper, kraamcadeau, Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, witte romper, kraamcadeau, bedrukt met Staphorster Stipwerk

Ingepakt en met een uitgeknipt en geschreven kaartje werd het een mooi cadeautje.

Staphorster Stipwerk, zelfgemaakt cadeau, witte romper, kraamcadeau, bedrukt met Staphorster Stipwerk

Ik vind het altijd zo leuk dat een simpel kledingstuk ineens zo’n bijzondere uitstraling krijgt door een ‘paar’ stippen.

Op mijn blog over Zweedse klompen met Staphorster Stipwerk kun je uitgebreid bekijken hoe je al die stippen op de stof of een andere ondergond krijgt 🙂

Groetjes van Alja
2 Replies to “Romper en t-shirt met Staphorster stipwerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *