Narcisbollen planten en een Russische dwerghamster

Vandaag heb ik mijn narcisbollen geplant. Veel te laat!

Het is het beste om bollen die in het voorjaar bloeien, zoals de narcis, anderhalve maand voor de eerste nachtvorst te planten. Het is dus verstandig om ze in de herfst in de grond te stoppen. Het kan van september tot en met december als de grond niet bevroren is.
Het is nu eind januari en ik heb vandaag mijn narcisbollen, de kleine soort,  pas in de grond gestopt, dat is dus veel te laat. Ik heb ze al die tijd in de schuur laten liggen. Er is eigenlijk geen goede reden voor, want het was een klusje wat helemaal niet lang duurde. Eerst heb ik de grond goed losgemaakt waardoor de tuin er direct al weer netter uitzag. Ik hoop maar dat het nog wat wordt.

Ik vroeg mij af waarom de bollen eigenlijk zo vroeg de grond in moeten. Na wat  rondneuzen op het internet kwam ik de volgende verklaring tegen: de bollen hebben de kou van de nachtvorst nodig om later goed tot bloei te kunnen komen. Dat roept weer het volgende waarom op: waarom hebben ze de kou nodig om later goed tot bloei te kunnen komen? Hier vond ik geen antwoord op. Soms moet je iets maar gewoon accepteren.

Grond losmaken | narcissen | bollen | planten | appels op takken

Gisteren heb ik meegeteld voor de Nationale tuinvogeltelling. Ik telde 3 huismussen, 1 heggemus, 1 roodborstje, 1 pimpelmees en 1 merel.

Ik zag een vrouwtjes merel. Dat vond ik best apart, want anders zie ik altijd het mannetje. Het mannetje is namelijk helemaal dol op de appels aan de appeltakken. Hij eet er tot nu toe één per dag op. Hij heeft wel voorkeur voor de elstar appels. Er zit één granny smith bij, maar die heeft hij nog niet aangeraakt.

Vanmiddag hebben we alvast het verjaardagscadeau voor onze dochter gekocht. Zooo schattig… een Russische dwerghamster. Een vrouwtje, want deze schijnen niet te stinken en de mannetjes wel. Ik hoop maar dat dat klopt. Vandaag moet het beestje met rust worden gelaten, omdat ze moet wennen aan haar nieuwe huis. Dat is nog best lastig, maar we luisteren naar het goede advies.

Russische | dwerghamster

Nu moet de hamster nog een naam hebben. Ik vond het wel leuk om een Russische naam uit te kiezen, ik dacht aan Helena of Natasja, maar deze voorstellen werden zo snel mogelijk van tafel geveegd. We horen wel wat het wordt. Nog leuke ideeën?

Groetjes van Alja
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *