Grolsch in Groenloo

In Groenloo is Grolsch geboren. Hier staat het geboortehuis van dit bekende biermerk.

Afgelopen mei moesten we een een uurtje wachten in Groenloo. We liepen richting het centrum op zoek naar iets lekkers. Poeh, dat was nog een klus in de coronatijd.

Al lopend zagen we het geboortehuis van Grolsch. Nooit bij nagedacht dat dit bestond. Blijkbaar kun je het in gewone tijden bezoeken. Nu moesten we het doen met een foto van de gevel en het uithangbord.

Een inwoner vertelde vanaf een balkon dat er in heel Groenloo ook geen ander bier geschonken wordt. Het is wel eens geprobeerd, maar dat liep gewoon niet. Groenloo is Grolsch en Grolsch is Groenloo. Weer wat geleerd.

Softijs met chocodip

Bij de bakker kochten we wat lekkers en toen bleek de bakker ook nog ijs te verkopen aan de achterkant. We kochten een softijsje met chocodip. Dat is normaal al lekker, maar nu met een dikke laag bakkerschocolade was het een echte traktatie.

Parkje

We sjokten naar het parkje en zaten nog even lekker in de zon na te genieten van het ijsje.

Er vloog een vogel onder de brug,

Verder gebeurde er niet veel en dat zag er gewoon mooi uit.

In de verte zag ik een platte toren. Waar zou die voor gebruikt worden? In mijn fantasie was het een klooster waar de nonnen in de toren af en toe even naar het leven in de stad mochten kijken.

Ach wat een onzin weer. Toen ik het opzocht in Google maps bleek het gewoon een school te zijn… een school met een toren, dat is weer eens wat anders.

Blij

Morgen mag het gips van mijn hand, eindelijk 🎉 en net op tijd voor het warme weer 😁

Groetjes van Alja 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *