Fotochallenge, dag 3

Vanmiddag trok ik erop uit om iets op de foto te zetten dat snel beweegt. Dus op naar de snelweg.  Aardige chauffeurs hoor, ze toeterden zo vriendelijk 😉

Ik heb eerst een foto gemaakt op sluitertijd 1/25. Grappig effect, maar het busje was echt niet scherp en dat had ik ook niet verwacht. Leuk om te laten zien wat er met deze sluitertijd gebeurt.

Ambulance | snelweg

Ik zette de sluitertijd steeds iets korter en keek of het scherp was. Toen ik bij 1/800 kwam werden de foto’s aardig scherp. Deze ambulance en de twee vrachtauto’s hieronder zijn alledrie met deze sluitertijd gemaakt.

Vrachtauto | holtrop | v.d. vlist | snelweg

Ik vind het langs de snelweg leuker om vrachtauto’s op de foto te zetten dan gewone auto’s. Aan vrachtauto’s valt meer te zien en ze hebben meestal meer kleur.

Vrachtauto | Holsten Oel | snelweg

Ik wilde kijken of ik met de telelens óók vrachtauto’s op de snelweg scherp kon krijgen. Ik ben wel eerst een eindje verder gefietst anders zou het niet op de foto passen. De politieauto stond langs de snelweg. De vrachtauto met houten haspels reed net voorbij. Als je inzoomt zie je voorop de auto nog convoi exceptionnel staan. Sluitertijd stond op 1/1600.

Geweldig leuk dat ik dit nu kan, ik heb nu al zin om na de TT Assen langs de snelweg motors op de foto te zetten 😎

schapen | grazen | weiland

De telelens zat nog op de camera toen ik schapen in de wei zag lopen. Een foto is dan gauw geschoten. Altijd leuk die schapen.

wassende maan | blauwe lucht | 78% zichtbaar

De maan was zichtbaar in de middag. Dus schoot ik ook een foto van de maan. Thuis heb ik een stukje uit de foto geknipt en het vergroot. Ik was verbaasd: als je goed kijkt kun je aan de onderkant de kraters zien zitten. Het is wassende maan. De maan is nu 78% zichtbaar. De laatste twee feitjes heb ik op internet opgezocht. Handig.

Groetjes van Alja

 

 

4 antwoorden op “Fotochallenge, dag 3”

  1. En nu de camera nog een keer mee laten trekken met het onderwerp. Dan zie je zo mooi de snelheid in de foto’s . Ik weet dat is moeilijk, maar met heel veel oefenen gaat je dat lukken Alja.
    Het onderwerp scherp houden en de rest onscherp
    Succes

  2. Dag Alja, als het je bedoeling was om een beweging te bevriezen, dan is dat goed gelukt, alleen de beweging is verdwenen, de auto’s kunnen ook wel stil staan. Eigenlijk vind ik die met het busje het best gelukt, nog wat scherper maken door “meetrekken”.
    Leuk hoor, jouw challenge, ik blijf je voorlopig volgen

    1. De foto met het busje geeft wel goed de snelheid weer. Het zou idd mooi zijn als het busje in deze foto scherp was. Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *