Eerste bericht, kerstster

Yes, vandaag post ik mijn eerste bericht, het allereerste en ik vind het superspannend. De site ziet er nog lang niet uit zoals ik het in gedachten heb, maar ik kan echt niet langer wachten.

Nu Sinterklaas voorbij is, kan het kerstgebeuren beginnen. De adventsweken zijn al begonnen. Deze wachten niet tot Sinterklaas weer terug naar Spanje is. Ik meestal wel. In gedachten ben ik er natuurlijk al langer mee bezig. Voor iemand die graag op Pinterest rondsnuffelt kan dat ook niet anders. De leuke kerstknutsels en versieringen komen al een poos voorbij en het worden er steeds meer.

Vandaag ben ik begonnen met het kopen van twee kerststerren. Ieder jaar koop ik er één of twee. Tot nu toe altijd de rode, hoewel ik de andere kleuren ook mooi vind. Ik heb ze voor het raam gezet, want dat moois mag iedereen natuurlijk zien.

Ik heb twee bloempotten voor het raam, het stelt momenteel niet veel voor. Eén is al een poos leeg en de ander is gevuld met een Sanseveria Spagetti, een makkelijke plant die in de zon kan staan en weinig water nodig heeft. Deze bloempotten moesten het worden. Jammer voor de Sanseveria, die mag even ergens anders staan. Een mooie gelegenheid om de bloempotten even helemaal af te wassen en weer lekker schoon op de vensterbank terug te zetten. Toen ik de kerststerren erin zette was ik helemaal blij.

sanseveria spagetti, witte bloempotten, vierkante bloempotten, kerst
Zo was het
kerstster poinsettia, kerst, witte bloempotten, vierkante bloempotten, kerstdecoratie, omdathetzoleukis
Zo is het nu

Om mooi te blijven hebben de plantjes nog wel wat wensen. Ze willen graag een beetje lauw water, maar ze houden niet van natte voeten, niet teveel dus. Ze willen ook af en toe eens beneveld worden en staan graag in het licht, maar niet in de volle zonnestralen. Ze staan bij mij nu voor het raam en als de zon schijnt, staan ze wel in de zon. Ik waag het er maar op.

De kerstversiering kan beginnen!

kerstster poinsettia, kerstdecoratie, kerst, rood, kamerplant, omdathetzoleukis

Wat zijn ze mooi hè?

Groetjes van Alja 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *