Een schouw van karton

In mijn vorige bericht schreef ik dat ik begonnen was met het maken van een schouw.

Ik heb er verder aan gewerkt en het was best een klus. Een leuke klus.  De schouw is nagenoeg klaar, in dit blog kun je de tussenstand alvast zien.
Ik had twee grote dozen opgehaald bij een electronicawinkel in ons dorp. In deze dozen waren hoge koel-vriescombinaties vervoerd. Hier zat lekker veel karton aan.

Kartonnen doos om schoorsteenmantel te maken, kerstdecoratie #kerst #winter #christmas

Er was niets kant en klaar voor wat ik in gedachten had, dus na veel passen en meten, snijden en plakken, was de schouw af. Er stond nog een restje muurverf in de schuur, daarmee heb ik alles gesausd. Nu ziet het er zo uit.

DIY Schouw van karton, schoorsteenmantel met kerstdecoratie, open haard met kerstboom, kerst, gezellig, cardboard fireplace #kerst #winter #christmas

De volgende stap is de de binnenkant nog donker maken, zodat het net lijkt of er een vuurtje in gebrand heeft. Op de een of andere manier wil ik er ook nog iets in maken dat op een vuurtje lijkt. Daarna ga ik het nog versieren met een kerstguirlande.

Het uiteindelijke resultaat met de foto’s van het hele proces komen in mijn volgende blog. Tot dan!

Groetjes van Alja 🙂
2 Replies to “Een schouw van karton”

    1. Hoi Petro, ik heb eerst maar eens gegoogled wat NOB-decor is. Mocht ik eens een andere baan willen… Bedankt. Fijne week gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *