De zon komt op, maakt de morgen wakker

Vanmorgen vroeg was ik op pad. Het was schitterend in het veld.

Toen de zon opkwam verschenen ineens de prachtigste kleuren. Blij dat ik mijn fototoestel bij me had.

in het veld, bevroren weiland, zonsopkomst. oranje lucht, witte bomenDe lucht kleurde rood en oranje toen de zon opkwam.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, roze bomen, elektriciteitsmast, zonsopkomstDe wit bevroren bomen weerkaatsten de rood, oranje lucht. Ze waren prachtig roze.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, roze bomen, zonsopkomst, hooibalen in plastic, lijnenspel, boomstammenEen mooi lijnenspel: de weg op de voorgrond, de plastic hooibalen, de roze bomen, de elekticiteitskabels en de verticale boomstammen.

Het leek of de bomen vol zaten met roze bloesem, prachtig. Een beetje voorjaar midden in de winter.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, zonsopkomstToen de zon hoger kwam, verdwenen het rood en oranje uit de lucht en werd alles witter en witter.

in het veld, rand van het bos, bevroren weiland, witte bomen, bevroren bomen, grijze luchtin het veld, bevroren weiland, witte bomen, bevroren bomen, schapen, kudde, grijze lucht
Schapen in de verte. Schapen zijn echte bikkels in de kou.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, minikoe, nieuwsgierig, roodbont, zonsondergang
Toen kwam ik deze prachtige beesten tegen. Mini koeien. Ze waren net zo nieuwsgierig als hun grote familieleden.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, minikoe, nieuwsgierig, zwartbont, kalf, zonsondergang
Ze hebben een dikke vacht en lange haren om zich warm te houden. Het zijn net zulke bikkels als de schapen.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, bevroren bomen, doorloopwagen, melkstalIn het weiland er tegenover stond een doorloopwagen. Dit is de officiƫle naam voor wat ik altijd een melkstalletje noem. Als de koeien in de wei staan worden ze hierin gemolken.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, spoorwegovergang, signaalkleuren, rood, blauwNa al die prachtige kleuren in de natuur, zag ik deze signaalkleuren. Het rood en blauw viel tussen al dat wit erg goed op. Dat is ook de bedoeling. Rood en blauw in het wit.

in het veld, bevroren weiland, witte bomen, collage foto's, zonsondergangOp facebook zie ik de ene na de andere foto voorbij komen van witte, bevroren landschappen. Fijn dat er zoveel mensen zijn die ook van deze witte wereld genieten en er zo vol van zijn dat ze het iedereen willen laten zien.

Groetjes van Alja

2 Replies to “De zon komt op, maakt de morgen wakker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *