Dag 365!!! Het sneeuwt in Giethoorn en… mijn ervaring met de fotochallenge.

Dag 365. De laatste dag van de fotochallenge!!!
3 februari 2017
365 dagen fotochallenge
365 dagen lang heb ik iedere dag een (of meer) foto’s gemaakt. In het begin was het een grote uitdaging en leerde ik heel veel. Daarna zat het in mijn systeem en vond ik het geweldig om te doen en bleef ik bijleren.

Hoe ging het op het eind?
Op het eind, toen ik wist dat het er bijna op zat, werd ik soms wat makkelijk en pakte al gauw mijn mobiel om een foto te maken. Ik zag uit naar de laatste dag van de fotochallenge. Naar de dag dat ik geen foto meer zou ‘moeten’ maken. Moeten tussen aanhalingstekens, want ik moest het van niemand, behalve van mezelf.

Vakantie
Het is te vergelijken met vakantie. Als je naar je werk gaat, is er niets aan de hand. Als je echter weet dat je bijna vakantie hebt, ben je er opeens aan toe en kun je haast niet wachten tot het zover is.

Wat zette ik op de foto op deze allerlaatste dag?
Vanochtend toen we boodschappen deden bij Boni, zagen we dat de ooievaar al weer op zijn/haar nest zat. Het lijkt wel of ze ieder jaar eerder naar het nest komen. Vorig jaar schreef ik ook een blog met de vraag wanneer de ooievaars terug komen, toen zag ik ze op 8 februari. Niet eens zo veel eerder. Gebaseerd op vorig jaar en dit jaar, zou je kunnen zeggen dat dit nest vanaf begin februari ‘bewoond’ wordt.

ooievaar op nest | Staphorst | ooievaarsnest | op een been | vogel | winter
(met mobiel)

Giethoorn
‘s Middag gingen we naar Giethoorn voor een verjaardag. Niet om foto’s te maken. Toch ging de camera mee, want als je naar Giethoorn gaat, weet je zeker dat je veel moois tegen komt, ook al ga je er helemaal niet naar op zoek.

Eendenpaar
Zo zag ik ineens dit eendenpaar langs de kant van een brede sloot. Het was koud en ik denk dat deze eenden dat ook vonden. Ze zaten met hun snavel tussen de veren op hun rug. Lekker warm. Toch lijkt het me bijzonder koud om steeds met je poten in het water te dobberen.

twee eenden | mannetje en vrouwtje | koud | ineengedoken | waterkant | Giethoorn

Sneeuw
Eerst sneeuwde het heel zacht. Gaandeweg werden de vlokken dikker. Geweldig mooi vind ik dat. Ik maakte daarom ook nog foto’s van Giethoorn in de sneeuw.

Deze foto koos ik uit als laatste foto:
Veel  witte sneeuwlucht, een schuine mast van een boot in bijna winterrust, vage bomen in de verte door de sneeuw, een donker schuurtje waardoor de sneeuwvlokken goed te zien zijn, riet bijna in het midden vooraan, een berg riet in de verte en zowaar ook een auto als storend element (wat ik in dit geval niet storend vind)… echt winters. De compostie is niet volgens de regels (regel van derden, gulden snede e.d.), maar ik vind het voor deze foto mooi.

sneeuw | Giethoorn | winter | riet | mast

Ervaringen fotochallenge en hoe nu verder
Ga ik nog eens een fotochallenge doen? Misschien wel, maar niet weer een die een jaar duurt.

Heb ik mijn doel bereikt? Ja, ik heb veel geoefend met foto’s maken en ik ben er beter in geworden. Zonder fotochallenge had ik nooit zo veel geoefend.

Stop ik nu met foto’s maken? Nee! Foto’s maken is een echte hobby van mij geworden.

Ik hoop dat je het ook leuk vond. Als je me niet volgt en toevallig dit blog leest: onder de knop fotochallenge kun je alles terug vinden, aftellend naar dag 1.

Ik blijf gewoon bloggen. Er zijn nog zoveel leuke dingen om te knutselen, te fotograferen en het tuinseizoen begint over een poosje weer.

Wil je op de hoogte blijven? Ik heb een facebookpagina en twitter.
Je kunt je sinds kort ook inschrijven voor een nieuwsbrief, dan stuur ik je af en toe een mail met de laatste blogs.

Groetjes van Alja
4 Replies to “Dag 365!!! Het sneeuwt in Giethoorn en… mijn ervaring met de fotochallenge.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *