Dag 336. De sloten stromen over, modder en… elfstedentocht?

Het regent hier best veel momenteel. Toch dacht ik even dat we nu toch echt een elfstedentocht zouden krijgen…
5 januari 2018
Vandaag ging ik met mijn broer naar de moestuin. Er stond nog steeds prei en die moest er nodig uit. Het was namelijk herfstprei en die kan niet blijven staan.

Toen we het zandpad opreden manoeuvreerden we tussen de enorme plassen water door. Dat ging goed. Bij ‘het land’, zoals we het altijd noemen, zagen we dat het echt heel erg nat was. De sloten stroomden over. Dat heb ik daar nog niet vaak gezien.

hoog water | overstromende sloot | nat weiland | hoge waterstand

We haalden met de riek alle prei eruit. Met een zakmes sneed ik de wortels van de prei af, de buitenste bladeren verwijderde ik en de bovenkant ging eraf. Dan heb je thuis al dat zand niet op het aanrecht.

Over zand gesproken. Toen we weer weg gingen en de auto keerden, zakte de auto weg en één band begon al te slippen. Snel stapte ik uit en duwde de auto vooruit. De modder spatte meters omhoog, maar ik was er op tijd bij en de auto reed weer verder. Even later nog een keer hetzelfde tafereel. Wat er ook gebeurd, niet stoppen, gas blijven geven en jaa… het ging goed… girl power!!! De auto zat vreselijk onder de modder, ik gelukkig een stuk minder, alleen een paar spetters in mijn haar 🙂

modder op de auto | slippen | modderige zandweg

Nu staan er twee emmers met prei in de keuken en weet ik wat ik morgen kan doen 🙂 Prei wassen en snijden.

twee emmers met prei | laatste prei uit de moestuin

Elfstedentocht
En wat was dat nou met die elfstedentocht?
Gisteren keek ik op de weer-app wat we de komende week voor weer krijgen. Ik had niet door dat de weer-app nog op Edmonton stond (daar woont namelijk familie van mij) en zag dat het ‘s nachts zou gaan vriezen… en help, wat een vooruitzichten!

In gedachten had ik de schaatsen al van zolder gehaald en bedacht of alle schaatsen nog zouden passen. Er zou nu vast en zeker een elfstedentocht komen. Totdat… ik zag dat het in Edmonton was. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje teleurgesteld. Aan de andere kant is -30 ook wel weer héél erg koud.

weer-app op I-phone | het weer in Edmonton | Canada | echte winter

Hier stromen de sloten over en daar vriest het dat het kraakt. Konden we het weer maar een beetje uitwisselen. Een echte schaatswinter lijkt me heerlijk! Jou dan?

Groetjes van Alja
2 Replies to “Dag 336. De sloten stromen over, modder en… elfstedentocht?”

  1. O ik heb een hekel aan de winter Ja van achter mijn raam niet.Wat is het mooi de rijp op de bomen Een mooi foto Alja En zo verdient de wasstraat ook weer wat .

    1. Haha, ja de wasstraat was wel nodig! Ik hou van de winter als het winter is, als het alleen maar regent, verlang ik naar de lente. Bedankt voor het compliment! Groetjes van Alja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *