Dag 259 t/m 261. Kindertekeningen bewaren, hunebed in Havelte en een broodje pulled turkey.

Drie dagen van de fotochallenge. De kindertekening viel na bijna een jaar van de deur, wat doe je er dan mee? Ook was ik in Havelte en aten we een broodje pulled turkey.
Dag 259. Kindertekeningen bewaren
20 oktober 2017 (met mobiel)

Kindertekeningen en platte knutselwerkjes kregen altijd een prominente plaats op de deur bij de eettafel. Afhankelijk van de toevoer van werkjes bleven ze korter of langer hangen.

Nu hing er al heel lang een tekening van afgelopen kerstdagen op de deur. Er kwamen niet meer zoveel werkjes bij. De tekening viel er onlangs af. Er was een stukje afgescheurd, dat hing nog op de deur. Ik vind het zo moeilijk om zo’n tekening weg te doen, maar ja, je kunt en wilt niet alles bewaren. Om het dan toch niet helemaal weg te doen, maak ik er eerst een foto van. Heel handig.

De lagere schooltijd zit er nu op, dus er zullen wel niet meer zo veel tekeningen  op de deur komen te hangen. De tekeningen die nu op school worden gemaakt, worden allemaal netjes in een tekenmap bewaard.

Soms zou ik willen dat ik mijn tekeningen van het voortgezet onderwijs nog had. Geen idee waar die allemaal zijn beland. Had ik er toen maar een foto van gemaakt 🙂

kindertekening bewaren, rendier bij kerstboom, kerst

Mooi hè?

Dag 260. Hunebed in Havelte
21 oktober 2017

Ik ben begonnen met een vervolg op de fotocursus. Nu wel een kortere cursus dan in het begin van dit jaar. We gingen met ons groepje naar Havelte om samen te oefenen met landschapsfotografie, of naar wens portretfotografie.

Bij de hunebedden waren we de heuvel opgeklommen langs het pad. We hadden ons statief opgesteld en wat foto’s gemaakt. Het grote voordeel van het statief is toch echt dat je de sluitertijd veel langer kunt maken zodat er meer licht binnen kan komen. Het was namelijk een bewolkte dag.

uitzicht op hunebed, hunebed in Havelte, Drenthe, landschapsfotografie,

Onderaan het pad staat ook een medecursist met het statief 🙂

uitzicht op hunebed, hunebed in Havelte, Drenthe, landschapsfotografie,

En ja hoor… daar ging het regenen. Op naar het theehuis om te schuilen met een warm kopje thee of koffie. Het theehuis was nog niet eens open. We stonden even te koukleumen totdat het 10 uur was en we naar binnen konden. De koffie zag er heel mooi uit, een foto waard. Het was niet mijn koffie, maar het bleek ook nog erg lekker.

Koffie in het theehuis, cappucino, theehuis in Havelte, bij de hunebedden in Havelte, Douwe Egberts kop en schotel,

Helaas bleef het regenen en hebben we geen foto’s meer gemaakt.
Omdat de les in het water was gevallen, gaan we nog een nieuwe datum plannen.

Dag 261. Broodje pulled turkey
22 oktober 2017 (met mobiel)

Vandaag aten we een broodje pulled turkey. We hadden dit bij de Lidl gekocht in de Amerikaanse week en wilden het wel eens proberen.

Normaal gesproken koop ik zelden vlees bij de Lidl. De Lidl heeft altijd stickers met ‘beter leven’ op het vlees zitten, maar als je op de ingrediëntenlijst kijkt staan er toevoegingen op die ik mijn gezin niet graag voorzet. Terwijl het ergens anders wel te koop is zonder die rotzooi.  Aldi heeft bijvoorbeeld meer vlees zonder troep. Hier zou de Lidl fors in kunnen verbeteren. Verder prima winkel hoor.

De pulled turkey was zeker niet vrij van verdachte toevoegingen. Toch wilden we het proberen. Als je geregeld op de toevoegingen let, kun je best af en toe ervan afwijken.

broodje pulled turkey

Brr, als ik zo’n foto zie, krijg ik er niet erg veel zin in, maar dat komt omdat ik niet zo’n fan van vlees ben. Ik heb wel een hapje geproefd en het was echt lekker, maar daar heb ik het bij gelaten. Mijn huisgenoten vonden dat uiteraard niet erg… hadden zij weer wat meer 😉

Groetjes van Alja
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *