Dag 251. Mais kneuzen in Staphorst

12 oktober 2017. Aan de Muldersweg in Staphorst is een enorm maisveld tussen de huizen en de snelweg. Vandaag ging de mais eraf.
Van begin tot eind, van ploegen tot oogsten, kun je volgen wat er op dat stuk land gebeurd. Dit komt omdat het bijna helemaal tussen de huizen in ligt. Veel mensen lopen, fietsen en rijden er langs en de buurtkinderen spelen op het veld. Vogels scharrelen er rond om verloren maiskorrels te zoeken.

Leuk om foto’s te maken van het mais kneuzen.

mais oogsten 2017, mais kneuzen, bij de Haan in Staphorst mais oogsten 2017, mais kneuzen, bij de Haan in Staphorst mais oogsten 2017, mais kneuzen, bij de Haan in Staphorst mais oogsten 2017, mais kneuzen, bij de Haan in Staphorst mais oogsten 2017, mais kneuzen, bij de Haan in Staphorst mais oogsten 2017, mais kneuzen, bij de Haan in Staphorst schietgat in stadsmuur | stadsmuur Zwolle | stadswal Zwolle

Ik snap dat het geweldig voor kinderen is, super interessant en super spannend. Toch kreeg ik wel een beetje de kriebels toen ik die kinderen zo dicht bij die grote gevaartes zag spelen.

mais oogsten 2017, mais kneuzen, bij de Haan in Staphorst

Het land ligt er weer uitgestrekt en stoppelig bij.

Groetjes van Alja
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *