Dag 205 t/m 209. Huttendorp en meer

De laatste 5 dagen van augustus.
Dag 205. Een zonnige voetbal
27 augustus 2017. Ik maakte een foto met mijn mobiel van de bal die boven op het laagje water in het zwembad dreef. Het was best een saaie foto.

Geel-zwarte voetbal, in het zwembad

Wat kon ik daar nog mee. Ik zat wat te spelen met de foto in photoshop en het werd een voetbalzonnetje. Weer eens wat anders.

voetbal zonnetje, bewerkte foto, geel-zwarte voetbal, in het zwembad

Dag 206. Voorbereidingen voor Huttendorp
28 augustus 2017. Voordat het timmerfeest Huttendorp kon beginnen werden er heel wat voorbereidingen getroffen door veel vrijwilligers.
Grote stapels hout en pallets werden klaargezet.

Huttendorp Staphorst 2017, voorbereiding, stapel hout en pallets,Huttendorp Staphorst 2017, voorbereiding, planken, hout,Huttendorp Staphorst 2017, voorbereiding, planken, hout,

Grote tenten werden opgebouwd. De vrijwilligers werkten goed samen. Hier werd de nok van de tent in elkaar gezet.

Huttendorp Staphorst 2017, voorbereiding, samenwerken, samen tent opzetten, nok van de tent, tentstokken,Huttendorp Staphorst 2017, Ontmoeting, banners,

De blikken met spijkers stonden al klaar.

Huttendorp Staphorst 2017, blikken met spijkers,

De zagen voor de verkoop stonden er ook al.

Huttendorp Staphorst 2017, doos met zagen, zaag,

Deze dag begonnen de trainingen van het nieuwe voetbalseizoen ook weer. De  ballenwagen staat weer uitgerust op het veld: kom maar op!

Voetbalseizoen weer begonnen, voetbaltraining, ballenwagen,

‘s Avonds, tegen de schemering, keken we nog even bij de moestuin. Er kwam mist uit de mais over het weiland. De mist was op doortocht, ze trok in een mun van tijd over de koeien, de schapen en het land, het andere maisveld in.

Overtrekkende mistflarden, weiland, moestuin, schapen, koeien, in de mist,
Dag 207. De eerste dag van Huttendorp
29 augustus 2017. Voor de zomervakantie haalden kinderen geld op bij hun sponsors voor Huttendorp. Dit geld was voor een goed doel: stichting Ontmoeting. Deze week mochten ze vervolgens meedoen met Huttendorp, een driedaags timmerfeest waar ze van hout en pallets de mooiste hutten bouwden.

Vandaag was de eerste dag en het was warm. Veel kinderen hielden de pet die ze gekregen hadden onder de kraan en zetten deze, al dan niet vol met water, op hun hoofd voor een beetje verkoeling.

Huttendorp Staphorst 2017, spijker, timmeren, hand, rode nagellak, stoer, huttendorp Staphorst 2017, pet vol water, natte pet, afkoelen

Dag 208. Bijenkasten bij een bloemenveldje
30 augustus 2017. Ik kreeg voor de vakantie al een tip dat er een mooi bloemenveldje bij het bos was. Ik kwam er toen niet aan toe. Jammer. Nu waren veel bloemen al uitgebloeid. Er stonden nog wel veel zonnebloemen en korenbloemen. Ook stonden er twee bijenkasten. Deze bijen hebben het goed bij al die bloemen.

bloemenveldje, bij het bos, bijenkasten, paarse korenbloem, bloemenveldje, bij het bos, bijenkasten, paarse bloemen,

Dag 209. Grote stapels boomstammen
31 augustus 2017. In Staphorst is een houthandel waar heel veel boomstammen liggen, dunne en dikke. Ik vind het een mooi gezicht.

stapel boomstammen, houthandel, Staphorst,

Deze roze-paarse bloemen voor de boomstammen maakten een mooi plaatje.

paarse bloemen, stapel boomstammen, houthandel, Staphorst,

Toen ik dacht dat ik klaar was met foto’s maken kwamen deze prachtige zonnestralen achter de houthandel te voorschijn. Vaak zie je deze stralen naar beneden schijnen. Hier scheen de ondergaande zon de stralen omhoog onder de wolken door. Een lezeres van een eerder blog over zonnestralen zei dat deze stralen ook wel jakobsladders heten. Ik heb gegoogled en ze worden ook nog zonneharpen of wolkenstralen genoemd.

zonnestralen boven de houthandel, Staphorst, jakobsladders, zonneharpen, wolkenstralen,

Groetjes van Alja
One Reply to “Dag 205 t/m 209. Huttendorp en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *