Dag 171. Jonge duif op ‘t rode pad

24 juli 2017. Een jonge duif zat op het rode pad, wat moet je ermee?
Gisteren zag ik op de hoek van de straat een klimplant volop in bloei. “Oh mooi!”, dacht ik, “Daar ga ik morgen foto’s van maken.” Helaas, toen ik aankwam waren alle bloemen omgekruld. Hè, da’s balen. Toch maar een foto gemaakt.

paarse bloemen, klimplant, opgerolde schutblaadjes,

In het plantsoentje naast de stoep groeien stuikganzerikken. Dit zijn van die onopvallende perkplantjes die opvulling geven aan de perkjes. Ik besteed er eigenlijk nooit veel aandacht aan. Teleurgesteld door de klimplant, maakte ik maar een foto van een bloemetje van de struikganzerik. En kijk nou wat een mooi plantje het is!

gele bloemen, struikganzerik,

Ik ging verder om een blokje om te lopen. Op het rode pad kwam ik dit kleintje tegen. Een verloren bolletje veren. Het was een jonge duif. Natuurlijk maakte ik er een paar foto’s van. Ik probeerde het duifje wat richting gras te dirigeren, maar het was een eigenwijs ding. Hij wilde op het pad blijven zitten. Ik zei nog dat dat er straks nog een fiets over hem heen kon rijden, maar het maakte geen indruk.

jonge duif, jonge duif, jonge duif, jonge duif,

Groetjes van Alja
6 Replies to “Dag 171. Jonge duif op ‘t rode pad”

  1. Hoi Thijmen, wat een goede vraag. Ik denk zelf dat het een postduif is, maar dat weet ik niet zeker. Hopelijk dat een andere lezer het antwoord weet en het hier laat weten. Groetjes van Alja

 1. Hey Alja, wat heb je uiteindelijk met het duifje gedaan?
  Ik was op het internet zoek naar een foto van een jonge duif en kwam jouw post tegen.
  Dit soort “verloren” vogels (vaak door voedsel/watergebrek of ziekte niet meer alert) breng ik altijd naar de vogelopvang bij mij in de buurt. Toevallig zonet nog gedaan, ook een jonge duif maar wel iets ouder dan die op jouw foto; ze kon nauwelijks nog vliegen en zat wat miezerig in elkaar gedoken op een composthoop langs het pad in een park waar ik aan het einde van de middag doorheen fietste. Een wandelaar die ik vroeg even te helpen met vangen vertelde dat ze een paar dagen geleden een zelfde jonge duif langs het pad had gevonden, dood. Die had het dus niet gered.

  1. Hallo Marolijn, ik heb het duifje rustig laten zitten. Er wonen veel duivenmelkers in deze buurt. Ik ben er van uit gegaan dat het duifje wel weer op zijn of haar plekje terecht zou komen door een van de buren of buurkinderen, zo gaat dat hier in het dorp :). Voor mij was het even niet zo handig met de camera. Bedankt voor je tip!

 2. ik had vroeger ook duiven
  Het zijn vreselijke eigenwijze dieren
  Maar wel leuk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *