Dag 158. Gevlekte kat

11 juli 2017. Er is een plekje waar pony’s met veulens lopen. Daar ging ik heen. Het was er rustig en het voelde of ik terug in de tijd ging.
Een kat schrok van mij en wilde wegsprinten. Toen ik rustig zei dat ik niets deed, bleef hij staan op het dak. Ik denk dat het een kater was. Hij hield mij nauwlettend in de gaten.

Spotlight
Het was eigenlijk al wat te laat om nog mooie, scherpe foto’s te maken. Daarom probeerde ik de foto’s wat lichter te maken. Ik ontdekte hoe ik een spotlight op de foto’s kon toepassen. Ik had een veulentje op de foto gezet dat  steigerde, zo grappig. Niet helemaal scherp, maar met het spotlight erop leek het nog wel wat. De kat en het veulentje dat met zijn moeder wegloopt heb ik ook in de spotlights gezet.

steigerend veulentje,

Fotolijst
Bij het spotlight vond ik ook hoe ik een fotolijst om de foto kon maken. Misschien staat het wat tuttig, maar ik vond het leuk om het te gebruiken. Wat vind jij ervan, tuttig of niet?

pony met veulen,

Even later zag ik de kat weer, hij zat tussen twee balken door naar mij gluren. Op deze foto heb ik de kat ook in het spotlight gezet en de foto zwart-wit gemaakt. Het lijkt net een wolk met een gezicht erin. Leuk effect. En weer het lijstje 😉

kat, zwart-wit, wolk, gluren,

Hooiberg
Er stond een hooiberg. Bij een hooiberg is het dak in hoogte te verstellen. Is er veel hooi, dan wordt het dak omhoog gehezen. Is er weinig, dan zakt het dak. Zo regent het hooi niet nat. Lekker praktisch.

oude hooiberg, palen, dak van golfplaten,

Nu ik toch bezig was, maakte ik de foto van deze pony ook zwart-wit. Het geeft een leuk effect doordat het links zwart is en rechts wit. Op het wit vallen de vliegjes, die van plan waren om de pony nog wat te irriteren, extra op .

pony met vlekken, vliegen, zwart-wit,

Vandaag dus wat creatieve foto’s met effect.

Groetjes van Alja

2 antwoorden op “Dag 158. Gevlekte kat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *