Dag 154. De geduldige koetsier

7 juli 2017. Een bruidspaar in een rijtuig met twee paarden ervoor. Dat ziet er erg mooi uit!
De koetsier moet wel geduld hebben bij een trouwerij. Hij zit daar maar in zijn mooie pak met hoge hoed en ondertussen moet hij de paarden goed in de gaten houden. Een belangrijke taak, terwijl niemand eigenlijk op hem let. Alle aandacht gaat naar de mooie bruid en haar bijna-echtgenoot. Maar als het bruidspaar dan instapt, kan de prachtige tocht naar het gemeentehuis beginnen. Bovenop de bok overziet hij de Oude Rijksweg met de wind in zijn gezicht. Het bruidspaar geniet!

Heel sfeervol!

Het ouderlijk huis van de bruid was mooi versierd met linten, witte ballonnen in hartvorm en een vlaggenlijn van kant (of is het vitrage?).

Met de foto van de vlaggenlijn heb ik wat zitten ‘spelen’. Eerst heb ik hem zwart-wit gemaakt en daarna de kleuren omgekeerd. De blaadjes heb ik ‘weggepoetst’ en daarna had ik een heel andere foto.

Bruiloft, trouwen, vlaggenlijn van kant
Voor
Bruiloft, trouwen, vlaggenlijn van kant
Na

Een eigen huis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt… en dan kom je zo’n mooi vogelhuisje tegen aan een stevige eikenboom. Ik wens het kersverse bruidspaar een wat groter huis toe en veel gezelligheid met elkaar in de toekomst.

donkergroen vogelhuisje aan een eikenboom

Ik hoorde dat er vandaag wel vier paren gingen trouwen in ons dorp.

Groetjes van Alja
Eén antwoord op “Dag 154. De geduldige koetsier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *