Dag 143. Planten in de tuin

26 juni 2017. Vandaag zijn er wat planten van binnen naar buiten verhuisd.
Kerststerren
In mijn allereerste blog schreef ik over de kerststerren die ik had gekocht.

Zo is het nu
Dit is een foto uit mijn allereerst blog 🙂

Vaak hoor je dat kerststerren na een paar weken de geest geven en in de groene kliko belanden. Bij mij blijven ze vaak doorgroeien en als ik ze zat ben, dan gaan ze alsnog weg.

Ook dit jaar bleven ze maar doorgroeien. De nieuwe bladeren waren niet rood meer, maar groen. Mijn zwager is altijd veel met planten bezig en gisteren had ik het met hem over de kerststerren. Hij zei dat hij op vakantie in tuinen wel eens kerststerren had gezien van een meter hoog. Dit bracht mij op een idee.

Ik zocht op internet of kerststerren buiten kunnen staan. Dat blijkt hier dus prima te kunnen. Zodra het niet meer veel kouder dan 15 graden wordt, kunnen ze naar buiten. Half september moeten ze echt wel weer naar binnen. Als je wilt dat ze met de kerstdagen weer rode bladeren krijgen, moet je ervoor zorgen dat de plant niet meer dan 10 uren per dag licht krijgt.

De kerststerren heb ik samen in een grote pot gezet en ik vind het er mooi uitzien.

Kerstster, buiten, overhouden,

Dracaena
De grote dracaena die in de woonkamer staat, is ook naar buiten verhuisd. Ik zet hem wel vaker in de zomer buiten. Dat gaat altijd prima. Hij kan alleen niet in de zon staan. Deze plant groeit altijd zo snel. Ik heb hem wel eens zo ver teruggesnoeid dat iedereen dacht dat ie het niet zou overleven. Nu is hij alweer zo groot dat de toppen krom tegen het plafond staan. Als hij weer naar binnen gaat in het najaar, zal er toch weer gesnoeid moeten worden.

Dracaena, boom, buiten,

Zinnia
De zinnia zaadjes uit de wenskaart groeiden boven het zakje uit. Ik heb ze in een leuke pot gezet.

zinnia, thermoskan, bloempot, upcycle,

Onze thermoskan was geen thermoskan meer, hij hield de thee niet meer warm. Versleten rubbertje ofzoiets. We hebben een gat onder aan de zijkant geboord waar het overtollige water kan weglopen.

zinnia, thermoskan, bloempot, upcycle,

De kleine zinnia plantjes gingen met potgrond in de oude thermoskan. Upcyclen maar. Leuk. De aardbeienzaadjes zijn niet opgekomen, helaas.

En zo ziet de tuin er weer een stuk gezelliger uit.

Groetjes van Alja
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *