Dag 136. Weer voor het buitenbad

19 juni 2017. Wat stond er vandaag op de planning? Het opzetten van het buitenbad.

Een groot buitenbad van 3,05 meter doorsnee. Vorige jaren stond hij op een blauw zeil, maar dat zag er niet erg mooi uit en er verzamelde zich altijd rommel in de randen. Daarom had ik bedacht dat er een stukje kunstgras onder het bad  moest komen.

In gedachten gaat het soms makkelijker dan in de werkelijkheid. We reden naar de vloerbedekkingwinkel en bekeken het kunstgras. We kwamen er goed uit met de verkoper. Hij had nog een stuk liggen dat we voor een mooi prijsje mee mochten nemen, wel iets groter dan gepland, maar dat was geen probleem.

Ik dacht dat we het stuk van de koker zouden halen en dan dubbelgevouwen achter in de auto zouden leggen. De verkoper raadde dat af, er kon namelijk een knik in het kunstgras komen die je zou blijven zien. Een kar achter de auto dan maar. Dus eerst weer naar huis en weer naar de winkel.

Toen alles eindelijk goed lag en het bad op het kunstgras lag, wilde ik het bad nog controleren op gaatjes. Ja, ik vond er één… en nog één… en… Oké, weer naar de winkel om reparatievelletjes te kopen.

Ik dacht dat het zwembad heerlijk klaar zou staan na schooltijd, maar in plaats van in het zwembad te kunnen duiken, kon mijn dochter me helpen met gaatjes plakken.

Na het avondeten kon er dan eindelijk gezwommen worden… in 10 cm water, want het duurt wel even voordat zo’n groot bad vol water zit. Ik heb er een paar emmers warm water bij gedaan. Aan het eind van de avond zat het bad vol.

Buitenzwembad, kunstgras,Buitenzwembad, kunstgras,

Heerlijk, waterpret na een dag zwembadarbeid 🙂

Groetjes van AljaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *