Dag 135. Vaderdag

18 juni 2017. Vaderdag goed beginnen met een croissantje aardbeien.

Aardbeien, plakjes aardbei, vaderdag, croissant met aardbeien, vaderdag,

‘s Avonds gingen we nog een stukje fietsen. De brede sloten zijn mooi met de bloeiende waterplanten.

Weerspiegeling in een brede sloot

Soms vergis ik me. Ik denk dan dat er mooie bloemen langs het water staan en als ik dan dichterbij kom zijn het stokjes met een oranje vlaggetje.

stokjes met rode vlaggetjes, muskusrat, klem of vangkooi, brede sloot, riet, weilanden, bomen, stokjes met rode vlaggetjes, muskusrat, klem of vangkooi, brede sloot, riet,

Ik ben er inmiddels achter waar ze voor dienen. Het zijn markeringen van vangkooien voor muskus- of beverratten. Het staat allemaal heel duidelijk uitgelegd op de website van Muskusrattenbeheer.

Een eind verder zag ik allemaal kleine rode bolletjes in de berm staan. Welk plantje is dit?

Grote pimpernel, rode bloemen,Grote pimpernel, rode bloemen,

Het zijn veel kleine rode bloemetjes bij elkaar in een bolletje.

Blad van grote pimpernel, rode bloemen,

Het blad is samengesteld en heeft gezaagde randen. Thuis heb ik gezocht in mijn plantengids en gezocht op google, maar ik kon niet achterhalen welk plantje het was. Ik heb een mail gestuurd naar iemand van de plantenwerkgroep van de natuurbeschermingsvereniging. Hij kon mij vertellen dat het de Grote Pimpernel is. In de verspreidingsatlas staat meer over dit mooie bloemetje.

Ook vloog er een oranje-bruin vlindertje met stippen rond, het bruine zandoogje. Het duurde lang voordat hij ging zitten en ik gauw een paar plaatjes kon maken. Bij de bovenste foto is het lijfje scherp en bij de onderste de vleugels. Ik zou de hele vlinder scherp willen hebben, maar dat lukt (mij) niet altijd als ik niet mooi recht van opzij zit. Welke vind jij mooier?

zandoogje zandoogje

Evan later moest ik wel lachen om deze malle koeien. Er stond een rood-bonte koe op een zandheuvel. Daarna ging er een zwart-bonte koe op de heuvel staan. Het was net op ze in de rij stonden voor wat vertier. Koeien zijn toch iets speelser dan ik dacht.

rood-bonte koe op een zandbult

Je kunt er zelfs met z’n tweeën op 🙂

Groetjes van AljaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *