Dag 117. Watervogels met hun kroost

31 mei 2017. Vandaag zag ik zomaar, vlak achter elkaar, een waterhoentje en een eend met haar kroost. Helaas zagen ze mij ook. Met de telelens kon ik toch nog een aardig plaatje schieten.

Waterhoentje
Mensen halen het waterhoentje en de meerkoet wel een door elkaar en dat weet ik uit eigen ervaring ๐Ÿ˜‰ Het waterhoentje heeft een rode snavel met een gele punt en de meerkoet een witte. Ze zijn familie van elkaar. Het waterhoentje heeft geen zwemvliezen. De meerkoet heeft ook geen zwemvliezen, maar wel losse vliezen aan iedere teen.

Waterhoentje, kuikens, in de spoorsloot
Waterhoentje met 5 kuikens

Op de foto hieronder zie je dat het kuiken van het waterhoentje zwarte poten heeft, terwijl de volwassen hoen gele poten heeft.

kuiken van waterhoen, verscholen in het hoge gras, zwarte poten, geen zwemvliezen
Dit kuiken had zich verstopt tussen het hoge gras aan de slootkant. Hier kun je de zwarte en opvallend lange tenen goed zien.
Wilde eend, vrouwtje met 8 kuikens, in de sloot
Wilde eend met 8 kuikens.

Tussen de voetbalvelden waren beuken geveld. De takken gingen door de versnipperaar. Met de camera kun je soms grappige effecten krijgen. Het lijkt net of deze harde werker een douche neemt van houtsnippers ๐Ÿ™‚

douche van houtsnippers, houtversnipperaar, takken, grappig

Verder fietsend zagen we deze ooievaars in een weiland.

twee ooievaars in een weiland, Staphorst

Molen Coster
Dit is de stomp van een stellingmolen in Staphorst. Het was een windmolen waar graan mee werd gemalen. Het zou mooi zijn als deze molen nog eens gerestaureerd wordt. Het was een hoge molen. Op de site molendatabase.org is veel informatie over deze molen te vinden.

Molenstomp, Staphorst, molen Coster, stellingmolen, windmolen
Molen Coster

Boodschappen
Toen ik ‘s middags boodschappen ging doen en het winkelwagentje terugbracht naar de winkel, viel mijn oog op het boodschappenbriefje dat nog in het wagentje lag. Wat geweldig als je met zo’n mooi briefje boodschappen gaat doen. Een vrolijk bloemetje, een vogeltje en sierlijke letters. Ik zie zo voor me dat een lieve, romantische, oudere vrouw met dit karretje boodschappen ging doen.

boodschappenbriefje, boodschappenkarretje, bloemen met vogeltje, afbeelding, mooi handschrift
Boodschappenbriefje

Luchtballon
‘s Avonds kwam er een luchtballon over vliegen (of is het over zweven?). Altijd weer indrukwekkend, dus roep ik weer ‘Een luchtballon!’. Hopelijk ben ik niet de enige die dat doet ๐Ÿ˜‰

Luchtballon, zwart met reclame. 2 mensen in het mandje

Groetjes vanย Alja
2 Replies to “Dag 117. Watervogels met hun kroost”

  1. Een luchtballon vaart Alja.
    Vliegen en zweven is voorbehouden aan vleugeldragers.
    Ik heb in de nineties onderdeel uitgemaakt van het volgteam van ballonpiloot Marinus Hulsbergen uit Yhorst. Vanuit die periode komt deze wijsheid.
    Groet,
    Petro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *