Dag 105. Naar Ameland #3

19 mei 2017. De laatste dag van het schoolkamp.

De wekker ging niet zo vroeg als gisteren. Na een bonte avond heb je even wat tijd nodig om bij te komen.

Ontbijten, lunch maken, opruimen en het onderkomen schoon en netjes achterlaten. Met een goede organisatie en vereende krachten werd de klus geklaard. Daarna was het weer tijd voor leuke dingen.

De kinderen mochten met trapkarren in en rond het dorp Buren rondtoeren. Het waaide erg hard, hierdoor was het wel zwaar trappen.

Strand, Ameland, golven, hek

Omdat een collega en ik deze laatste dag met  de auto overal naar toe moesten, waren wij sneller dan de kinderen op de fiets. Omdat het zo waaide wilden we wel graag weten of er hoge golven waren op zee. Dus snel even naar het strand gereden. Het viel eigenlijk erg mee met de golven. De wind kwam niet van zee. Het was wel rustig op het strand. Een mooi plaatje.

We gingen naar het buurdorp Nes. Achter de basisschool is een klein meertje. Er is een kabelbaan over het water en nog andere attributen waar kinderen zich mee kunnen vermaken. Gelukkig was het droog, maar de zon scheen niet. Doordat het hard waaide was het fris. Toch waren er nog aardig wat kinderen die in de zwemkleding het water ingingen. Wat een bikkels.

Als laatste zijn we het dorpje Nes in gegaan. De kinderen mochten winkeltjes bekijken en souveniertjes kopen. Die zijn er genoeg. We hebben een patatje met een snack gegeten.

Toen was het alweer tijd om naar de boot te gaan.

Waddentravel, robbenboot, Ameland, kite surfen, wind, waaien

In de haven lag een robbenboot. We hebben geen zeehonden gezien. Een paar kinderen hadden op de heenweg wel een zeehond gezien vanaf de boot.

Rederij Wagenborg, Oerd, Ameland, veerboot, autodek, bagagekarren

Het autodek met de bagagewagens.

Veerboot Oerd, Ameland, Holwerd, stuurhut, vlaggen

De stuurhut. Bovenop wapperden de Nederlandse vlag, de vlag van Ameland en de vlag van Rederij Wagenborg.

Holwerd, aankomst veerboot, Rederij Wagenborg, Ameland

Aankomst in Holwerd. Dat was het dan weer. Een superleuk en geslaagd kamp!

Groetjes van Alja
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *