Dag 104. Naar Ameland #2

18 mei 2017. We stonden heel vroeg op om te gaan wadlopen. Dit viel jammer genoeg in het water.

Toen we aankwamen bij het wad, stonden de gidsen al bedenkelijk naar het water te turen. Er was te veel water. Normaal is het wad te zien om deze tijd, nu staken er alleen maar een paar oesterbanken boven het water uit.

Het water hoort naar rechts weg te stromen, maar er was een harde wind vanaf rechts die het water als het ware tegen hield. Gelukkig hebben we een klein beetje wadgelopen langs de rand van het wad. Er waren nog wel wat dingen te vertellen over de dingen die je langs de rand kon zien. Enkele dames namen een kleimasker met waddenklei. Vol essentiële en verzorgende ingrediënten én ook nog eens gratis 🙂

Uiteraard hebben we nog veel leuke dingen gedaan, zoals een sporttoernooi, kookworkshop en een foto-fietsspel. ‘s Avond hadden we de bonte avond, wat een feest.

Ook was er even wat tijd voor jezelf, die heb ik gebruikt om een paar foto’s te maken.

Duinreigersbek, Ameland, duinen, roze bloem, ooievaarsbekfamilie

Dit is de gewone Reigersbek. Er bestaat ook een Duinreigersbek. Je zou verwachten dat de laatste variant hier zou groeien. Bij deze bloem zijn echter 2  roze bloemblaadjes iets kleiner en er zit een grijze vlek op, daardoor is het een gewone Reigersbek.

struik, pluizen, zaad, Ameland, duinen

Welk struikje dit is weet ik (nog) niet. Weet jij het wel, dan zou ik het leuk vinden als je dat in de reacties vertelt.

Ameland, Buren, zilvermeeuw,

Zoals te verwachten, waren er veel meeuwen op het eiland. Vandaag zaten er veel zilvermeeuwen naar ons te kijken. Eigenlijk keken ze niet naar ons, maar naar ons eten. We aten steeds buiten en dat hebben ze snel door. Dus tijdens de maaltijd en daarna werd alles nauwlettend in de gaten gehouden. Wat een grote vogels zijn het eigenlijk.

Ameland, Buren, zilvermeeuw,

Ik heb ook koksmeeuwen en mantelmeeuwen gezien (niet op deze foto).

Ameland, Buren, zilvermeeuw, Ameland, Buren, zilvermeeuw,

Ik zat rustig op het gras. Ze durfden heel dichtbij te komen. Leuk.

Groetjes van Alja
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *