Bamboestokken uit de tuin

Als ik bamboestokken nodig heb in de tuin, ga ik meestal naar de Welkoop en koop ik een bundeltje van 3 of 4 stokken. Dat werkt prima.

Vorige week mocht ik echter bij de buren bamboe uit de tuin halen…

Nieuwe buren

We krijgen nieuwe buren in de straat. Bij het kennismaken lieten ze de tuin zien en vertelden ze dat de planten en bomen eruit zouden gaan. Ook de enorme bos bamboe. Op mijn vraag of ik er dan eerst een paar bamboestokken uit mocht snoeien kreeg ik een positief antwoord. Gaaf.

Toch was ik bijna te laat, want de buren lieten er geen gras over groeien. Een paar dagen later, vroeg in de ochtend, hoorde ik de grote machines al. Oeps, gauw in de benen. Gewapend met een snoeischaar haastte ik mij naar de tuin. Gelukkig, de bamboe was nog niet aan de beurt geweest.

Zon en regen

De bamboestokken liet ik eerst een paar dagen op de tegels liggen. Door de regenbuien werden ze mooi schoon en de resten van de bladeren verdroogden. Ik besloot vanmorgen om deze bladresten er af te halen.

Ik had niet echt goed vooruit gedacht, want ik gooide de opgedroogde resten van de bladeren op de grond, om ze na afloop op te vegen. Alles waaide echter door de tuin. Dat werd wat uitgebreider vegen dan ik had verwacht. Om het maar positief te brengen: ik had even lekker mijn beweging gehad 😁

Bundel maken

De stokken zagen er nu mooi uit. Met jutetouw maakte ik er een mooie bundel van.

In perspectief…

Te mooi om te gebruiken

De bundel staat nu in een hoekje van de tuin onder een afdakje. Het is bijna jammer om de bamboestokken te gebruiken.

Ze mogen even blijven staan om mooi te wezen, maar dan zullen ze er toch aan moeten geloven…

Bedankt buren!

Groetjes van Alja 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *