Aluminium sterren + werkbeschrijving

Ik hou van upcyclen. Het is goed voor het milieu, maar het is ook gewoon leuk.

Veel dingen gooien we gewoon weg,  gesorteerd in de goede afvalbak en daar is niets mis mee. Dat is recyclen. Vaak zit er ‘afval’ bij waar je nog zoveel mee kunt doen, je maakt er iets van. Dat is upcyclen. In het woordenboek staat: hergebruiken van materialen en er iets met meer ‘waarde’ van maken.

Soms hebben wij drinken in blikjes. Deze kun je leuk upcyclen. Gisteren heb ik er sterren van gemaakt voor op een kerstkaart. Zo doe je dat:

Neem een leeg omgespoeld blikje en een oude schaar. Steek de schaar in het blikje en knip de onder- en bovenkant eraf. Pas op voor de scherpe randen.
De onder- en bovenkant kun je recyclen of bewaren als je er nog iets van wilt maken.

Knip de randen recht, zodat de scherpe haakjes eraf zijn.

Maak vormen in het velletje aluminium dat je nu hebt. Je kunt dit uit de hand doen of met behulp van vormpjes. Je kunt een embossing pen (zie drie foto’s hieronder) gebruiken of een oude balpen.

Knip de vormpjes uit.

Als je nu al tevreden bent met de sterren, kun je ze zo laten en gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om reliëf in je sterren te maken. Hiervoor gebruik je weer de embossing pen of een oude pen.

Als je aan de achterkant begint, gaan de randjes niet omhoog staan. Met de pen teken je als het ware op de ster. Zet er wel wat druk op, anders zie je er niets van.

Dan ga je aan de voorkant langs de lijntjes die je gemaakt hebt om meer accent aan te brengen. Werk om en om aan de voorkant en de achterkant.

Ga door tot je tevreden bent. Maak er bijvoorbeeld een kerstkaart van of een leuke slinger voor in de kerstboom.

Schrijf een mooie tekst op je kaart. Als je op het internet zoekt naar ‘handletteren’, krijg je veel leuke voorbeelden te zien. Als je dat niet ziet zitten kun je het natuurlijk ook gewoon schrijven of er een lettersticker op plakken.

Dit is mijn eerste werkbeschrijving. Vind je het duidelijk genoeg?

Veel upcycle plezier gewenst!!

Groetjes van Alja
5 antwoorden op “Aluminium sterren + werkbeschrijving”

  1. Wat een leuk idee. En ziet er ook heel mooi uit.
    Ook de werkbeschrijving is duidelijk zeker door de foto’s.
    Ben benieuwd naar je volgende blogspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *