5 emmers groente en onweerswolken

De sperziebonen in de moestuin moesten nodig worden geplukt. Van het een kwam het ander.

Zaaien

Als we toch naar de moestuin gingen om sperziebonen te plukken, kon er ook nog wel wat gezaaid worden. De aardappels zijn onlangs gerooid, dus er was weer een stuk moestuin vrijgekomen.

Van alle zakjes zaad die ik nog had liggen, koos ik een aantal uit die nog in augustus gezaaid kunnen worden, dit waren spinazie, krulsla, kropsla, veldsla, drie soorten radijs en bosui.

Enorme augurken

De augurkenplanten trakteerden op enorme augurken. Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ze zooo groot zouden worden. Toch is het ook wel weer een mooi gezicht. Ik ben benieuwd hoe ze zullen smaken.

Plukken, emmers vol

Er zaten alweer drie courgettes aan de planten. De sperziebonen moesten er hoognodig af. De snijbonen hingen plukklaar aan de struiken. De augurken liet ik hierboven al zien. Er kwam nog een verdwaalde aardappel naar boven tijdens het zaaien. De spinazie had al mooie bladeren voor de spinazietaart. Vier grote rode aardbeien en een omgewaaide zonnebloem.

Vijf emmers vol, wat een weelde.

Aardbeien voor een heerlijk belegd broodje

Thuis sneed ik eerst een zelfgebakken boterham af en belegde deze met de aardbeien. Zo geweldig is dit. Helaas is de foto van het broodje mislukt, maar met een beetje fantasie…

Ik was daarna wel even zoet om de sperziebonen te punten en te blancheren. De snijbonen moesten ook gepunt en door het molentje gehaald worden. De bonen zitten inmiddels in de diepvries. De courgettes en augurken liggen er nog.

Zonnebloem

Aangezien ik een nieuwe zonnebloem mee had uit de tuin, kon de oude die nog op de vaas stond weg. Nu bleek echter dat er een zijknop was uitgekomen. Deze heb ik nog gered en op een klein jampotje op de vensterbank gezet. Dat gaf een onverwacht leuk effect.

Onweerswolken

Vanavond onweerde het en toen begon het me toch te plensen. De deksel van de regenton knalde eraf en het water gutste eruit. De achtertuin stond blank en drijfnatte kinderen kwamen als verzopen katten binnen. Wat een belevenis.

Van de buurjongen kreeg ik een schitterende foto toegestuurd van donkere wolken boven Staphorst, bedankt!

De zaadjes in de moestuin zullen nu wel kunnen kiemen, tenzij ze weggespoeld zijn door alle regen. We zullen het zien.

Groetjes van Alja 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *