Beginnen met afvallen, wie doet er mee?

Vandaag begin ik met afvallen, want….
 1. ik ben heel langzaam te dik geworden naar mijn zin…
 2. mijn hak doet pijn…
 3. het is veel te warm om te veel vet te hebben…
 4. mijn kleren worden te klein…
 5. ik wil geen onderkin…
 6. je krijgt eerder spataderen als je te dik bent…
 7. anderen lukt het ook…

Te dik
In de loop der jaren ben ik echt te dik geworden, te dik naar mijn zin. Andere mensen zeggen dat ik helemaal niet te dik ben, maar ik vind het niet meer fijn voelen. Mijn vetrolletjes zitten mij in de weg. Als ik mijn broek dichtdoe, bolt het boven het boord op, brrr. Mijn zoon maakt wel eens het grapje: ‘Hoofd, schouders, vetrol een, vetrol twee’ in plaats van ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ ūüôā

Pijnlijke hak
Mijn hak deed pijn. De fysio constateerde plantaire fasciitus, een ontsteking. Hij behandelt het met shock wave, maar het wordt nog niet veel beter. Afvallen kan helpen, er drukt dan minder gewicht op de hak.

Te warm
Met het warme weer is het wel erg warm om extra vet te hebben. Ik kan me niet herinneren dat ik het vroeger ook zo warm had bij hoge temperaturen.

Te kleine kleren
Mijn kleren worden te klein of zitten niet meer lekker. Het is best leuk om af en toe nieuwe kleren te kopen, maar niet om de reden dat je te dik bent geworden.

Onderkin
Tsja, een klein onderkinnetje is er in de loop der jaren ook bij aan gegroeid. Hopelijk verdwijnt die ook weer als ik afval

Spataderen
Als je te dik bent kun je eerder spataderen krijgen. Bij het warme weer merk ik wel dat het bloed wat meer moeite heeft om omhoog te stromen, dus met afvallen hoop ik te voorkomen dat ik spataderen krijg.

Anderen
Ik ben in korte tijd al vier mensen tegenkomen die zo zijn afgevallen dat het opvalt. Dat vond ik zo knap. Maar hé, als zij het kunnen, kan ik het ook!

Twijfel
Ik heb er wel (even) over getwijfeld of ik dit allemaal op mijn blog zou zetten, maar ik denk dat er veel mensen zijn die zichzelf te dik vinden en ook wel wat willen afvallen. Dan kan het juist motiverend werken om te lezen dat anderen er ook mee zitten en vooral dat die er aan werken en wat ze dan doen.

Wegen
Met welk gewicht begon ik vandaag? Eerst wat uitleg over het wegen:

 • eerst naar de wc
 • alleen in onderbroek en verder niets

Ik woog 73,9 kg. Inderdaad geen man overboord, maar om de redenen die ik hierboven noemde, toch te veel. Eerder woog ik rond de 58 a 60 kilo. Mijn doel wordt 60 kilo. Ik heb gedacht om het eerst op 70 kilo te zetten, maar ga toch gewoon voor de 60. Ik kan de tussenstappen die ik haal gewoon vieren.

Hoe gaat het?
Hoe het allemaal gaat, weet ik nog niet, maar dat zul je hier kunnen lezen. Waarom zet ik het nou eigenlijk op dit blog?

 • Omdat ik denk dat ik het beter volhoud als ik weet dat mensen mee lezen.
 • Omdat ik denk dat het motiverend voor lezers kan zijn die ook willen afvallen.
 • Omdat ik denk dat we elkaar tips kunnen geven.

Doe je mee?
Ik zou het leuk vinden als er een paar mensen zijn die met me mee doen. Ik zal eens kijken of ik een besloten facebook groep kan maken. Wie weet er een leuke naam?

Ik ben absoluut geen expert op het gebied van afvallen. Ik was zelfs iemand die altijd alles kon eten. Ik ben wel ge√Įnteresseerd in gezondheid. Ik kan alleen schrijven over wat ik tegenkom en hoe het gaat. Als je meedoet is dat uiteraard voor je eigen verantwoording, maar dat lijkt me logisch.

Vandaag ging het goed en ik ben vanochtend naar de sportschool geweest. Ik woog dus 73,9 kg en ga me iedere vrijdagochtend of zaterdagochtend wegen.

Groetjes van Alja
One Reply to “Beginnen met afvallen, wie doet er mee?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *